سه طرح پیشنهادی مصر برای نوار غزه-راهبرد معاصر
پیروزی ترامپ رسما تایید شد افزایش قربانیان ترور ماگدبورگ آلمان به ۶ نفر واکنش ترامپ به استعفای ترودو: کانادا باید ایالت ما شود نتانیاهو: تهدید ایران همچنان وجود دارد / ما برای اتفاقات بعدی آماده خواهیم بود اندونزی به عضویت کامل بریکس درآمد دیدار سفیر ایران در تاجیکستان با عراقچی پیش از سفر پزشکیان اقدام مهم تحریر الشام در حرم حضرت زینب ممانعت ترامپ از استرداد شهروند ایرانی از ایتالیا نخست وزیر کانادا استعفای خود را اعلام کرد هشدار انصارالله به نقش‌آفرینان در فعالیت‌های جاسوسی علیه یمن ترامپ: می‌توانیم با چین کنار بیاییم بغداد الیوم: چند تیپ تحریر الشام تدابیر امنیتی شدیدی را برای حفاظت از سفارت ایران آغاز کردند علی‌اف: مقصر فاجعه سقوط هواپیما، روسیه است / خواستار مجازات مجرمان هستیم رویترز: آمریکا برخی محدودیت‌ها علیه سوریه را لغو می‌کند واکنش سفارت ایران به حمایت یک نماینده پارلمان انگلیس از ترور سردار سلیمانی

سه طرح پیشنهادی مصر برای نوار غزه

در حالی که قرار است عباس کامل اواخر نوامبر برای مطرح کردن پرونده نوار غزه با مسئولان رژیم صهیونیستی دیدار کند اما به نظر می رسد از همین حالا طرح او، پیشنهادی شکست خورده باشد چرا که تل‌آویو با ۲ موضوع از ۳ موضوع پیشنهادی او رسماً مخالفت کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۷ - ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 15
کد خبر: ۱۰۹۸۱۸

به گزارش راهبرد معاصر، نخستین روزهای ماه نوامبر 2021 رسانه‌های مصری و فلسطینی از سفر عباس کامل، مسئول دستگاه امنیتی مصر در پایان این ماه به سرزمین اشغالی به منظور دیدار با مسئولان رژیم صهیونیستی خبر دادند. بر اساس این گزارش، مصر 6 پرونده را در این سفر بررسی خواهد کرد. حالا در هفته اخیر رسانه‌ها اعلام می‌کنند که رئیس شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی قصد دارد به مصر سفر کند تا برخی پرونده‌های سفر عباس کامل را مورد بررسی قرار دهد.

پرونده بازسازی نوار غزه و آتش بس دراز مدت

نخستین پرونده‌ای که گفته می‌شود قرار است در سفر مسئول شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی با عباس کامل بررسی کند، آغاز بازسازی غزه است. گفته می‌شود در این پرونده، مهمترین هدف، بازگشت غزه به شرایط عادی زندگی است که قرار است از طریق پایان دادن به محاصره نوار غزه در مقابل یک آتش بس میان مدت 5 ساله یا آتش بس دراز مدت 10 ساله محقق شود. رسانه‌های اعلام کرده‌اند که گروه‌های مقاومت شروطی را برای توافق آتش بس اعلام کرده‌اند و به هر شرطی قرار نیست این آتش بس برگزار شود.

پرونده آزادی اسرا

پرونده دوم که ایال حولتا با عباس کامل مورد بررسی قرار خواهد داد، پرونده مبادله اسیران فلسطینی با اسیران رژیم صهیونیستی است. از سال 2014 ، در جریان جنگ 51 روزه 4 نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در اختیار مقاومت فلسطین قرار دارند. طی 7 سال گذشته هیچ خبری از این اسیران در اختیار رژیم صهیونیستی قرار نگرفته است.

صهیونیست‌ها با به تعویق انداختن این پرونده تلاش کرده‌اند تا با به دست آوردن اطلاعاتی از این اسیران، به سمت آزاد کردن آنها گام بردارند. اما حفاظت دقیق مقاومت حتی صهیونیست‌ها را به این نقطه نیز نرساند که از زنده بودند این اسیران مطمئن شوند. تنها سال گذشته بود که خبری از سوی مقاومت فلسطین نشان داد که یکی از این اسیران زنده بوده است و در جریان بمباران‌های نوار غزه آسیب دیده است اما هیچ خبر تکمیلی به صهیونیست‌ها نرسید.

پرونده تشکیل دولت وحدت ملی فلسطین

صهیونیست‌ها همواره به دنبال این بوده‌اند تا با دادن حاکمیت نوار غزه به حکومت خودگردان فلسطین براساس توافقنامه همکاری امنیتی با حکومت خودگردان امنیت نوار غزه را در اختیار خود گیرد. از سویی گروه‌های مقاومت فلسطینی با تأکید بر تشکیل دولت وحدت ملی به دنبال وحدت گروه‌های فلسطینی هستند. منابع آگاه اعلام کرده‌اند پرونده تشکیل دولت وحدت ملی نیز به عنوان خواست گروه‌های مقاومت در پیشنهادهای مصر قرار دارد.

مخالفت رژیم صهیونیستی با پیشنهاد مصر

بر اساس اظهارات مسئولان رژیم صهیونیستی، این رژیم از همین حالا مشخص است که 2 موضوع پیشنهادی موجود در طرح عباس کامل را اصلا قبول نخواهد کرد چرا که برخلاف اهدافی است که این رژیم برای خود تعریف کرده است و موضوع سوم نیز به طور ضمنی خارج از موافقت این رژیم قرار دارد.

رژیم اسرائیل اساساً با وحدت گروه‌های فلسطینی به ویژه وحدت جناح سازش با گروه‌های مقاومت فلسطین مخالف است و تاکنون هرگونه مانعی که توانسته در مقابل آن، ایجاد کرده است. چرا که می داند هرگونه وحدت بین گروه‌های فلسطینی عرصه را به شدت بر این رژیم تنگ خواهد کرد.

در وهله دوم صهیونیست به هیچ وجه نمی خواهند مبادله‌ای شبیه آنچه در مبادله شالیت رخ داد، اتفاق بیفتد. در مبادله گلعاد شالیت، این اسیر رژیم صهیونیستی با 1021 اسیر فلسطینی مبادله شد که فضای رسانه‌ای شدیدی را علیه صهیونیست ها ایجاد کرد. حالا آنها به دنبال مبادله‌ای بسیار کوچک تر هستند که مقاومت به هیچ وجه آن را نپذیرفته است. لذا بعید به نظر می رسد این پرونده رنگ پیشرفت را به خود ببیند.

در همین زمینه رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کرده‌اند تا زمانی که دولت این رژیم از سوی صهیونیست‌های ساکن سرزمین اشغالی و خانواد‌ه‌های اسیران صهیونیست تحت فشار قرار نگیرد به مبادله تن نخواهد داد و به دلیل آنکه در حال حاضر این فشار وجود ندارد، بعید است کابینه رژیم صهیونیستی به سمت آن حرکت کند.

آنچه صهیونیست‌ها ظاهراً خواستار آن هستند، آتش بس میان مدت یا دراز مدت با نوار غزه است. اما در این مسئله نیز اختلاف جدی بین گروه‌های مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی وجود دارد. مقاومت خواستار آن است تا آتش بس زمانی برقرار شود که صهیونیست‌ها هیچ اقدامی علیه نوار غزه انجام ندهند و محاصره نوار غزه کاملاً برداشته شود. در حالی که صهیونیست‌ها به هیچ وجه نمی خواهند غزه فضای باز مبادله را در اختیار داشته باشد. در همین زمینه آنها طی ماه اخیر طرح ایجاد یک منطقه ویژه تجاری مشترک را ارائه داده‌اند تا غزه در وضعیت آزاد قرار نگیرد.

از سوی دیگر صهیونیست‌ها به دنبال این هستند که آتش بس با پرونده اسیران یکجا برقرار شود که به هیچ وجه خواسته مقاومت نیست.


براساس دلایل فوق می‌توان گفت طرحی که عباس کامل ارائه کرده از همین حالا طرحی عقیم و شکست خورده است که همچون آشتی ملی فلسطینی هیچ زمینه‌ای برای اجرا ندارد.

به نظر می‌رسد سفر ایال حولتا، رئیس شورای امنیت داخلی رژیم اسرائیل به مصر با هدفی پنهان در حال انجام است و گزاره‌هایی که برای این سفر مطرح شده تنها برای فریب افکار عمومی است.

صهیونیست‌ها نقش عمده‌ای در شبه جزیره سینا و ناآرامی‌های آن دارند و در خصوص امنیت رژیم صهیونیستی در این منطقه به مصر فشار زیادی می‌آورند لذا به نظر می‌رسد بیش از آنکه سفر مقام صهیونیست به مصر برای پرونده مزعوم عباس کامل باشد، برای برقراری هماهنگی امنیتی که بی‌ارتباط با شبه جزیره سینا و نوار غزه نیست در حال انجام باشد./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر